Yan Couto, 3 Haziran 2002 tarihinde Brezilya'nın Curitiba şehrinde doğmuş bir futbolcudur. Sağ bek olarak oynayan Couto, genç yaşında uluslararası arenada dikkat çeken bir yetenek haline gelmiştir.

Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda? Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda?

Yan Couto Nereli ve Kaç Yaşında?

Yan Couto, Brezilya'nın Paraná eyaletindeki Curitiba şehrinde dünyaya gelmiştir. 2024 yılı itibarıyla 22 yaşındadır.

Yan Couto'un Oynadığı Takımlar Nelerdir?

Yan Couto, futbol kariyerine Coritiba'nın gençlik grubunda başlamıştır. 2019 yılında The Guardian'ın "Yeni Nesil 2019" listesinde dünyanın en iyi 60 genç yeteneğinden biri olarak gösterilmiştir. 2020 yılında, Manchester City ile beş yıllık bir sözleşme imzalamış ve 2020-2021 sezonunda İspanyol Segunda División takımı Girona'ya kiralık olarak transfer edilmiştir. Şu anda, Manchester City'den kiralık olarak SC Braga'da oynamaktadır.

Yan Couto'un Manchester City Kariyeri Nasıl?

Yan Couto, 1 Mart 2020 tarihinde Manchester City ile sözleşme imzalamış ve bu sözleşme 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmuştur. Manchester City ile birlikte, Couto 2020-2021 sezonunda Girona'ya bir yıllığına kiralanmıştır.

Yan Couto'un Uluslararası Kariyeri Nasıl?

Yan Couto, Brezilya'nın 17 yaş altı takımında başarılı performanslar sergilemiştir. 2019 FIFA U-17 Dünya Kupası için Brezilya'nın 23 kişilik kadrosunda yer almış ve bu turnuvada önemli bir oyuncu olarak dikkat çekmiştir.

Yan Couto, genç yaşına rağmen gösterdiği başarılı performanslarla futbol dünyasında önemli bir yere sahip olmaktadır.

Editör: Mehmet Çetil