23'üncü Londra Uluslararası Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nden "En İyi Uzun Metraj Bilim Kurgu Ödülü" ile dönen 'Bir Zamanlar Gelecek: 2121', Türkiye'de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bir Zamanlar Gelecek 2121 Filmin Konusu Ne?

Serpil Altın'ın yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı 'Bir Zamanlar Gelecek: 2121', yarın Kanyon'da düzenlenecek özel bir gösterimle vizyona girecek. Film, iklim krizi ve kıtlık nedeniyle yeryüzünün yaşanılmaz hale geldiği bir gelecekte geçiyor. Bu distopik dünyada "Kıtlık Kanunları" gereği her yeni doğan bebek için yaşlı nesilden bir kişinin yok edilmesi zorunluluğu getirilmiştir. Ancak beklenmedik bir bebek haberi, bu sistemi sorgulatır ve ailenin hayatını kökten değiştirir.

Oyuncu Kadrosu ve Prodüksiyon

Filmin yapımcılığını ve eş senaristliğini Korhan Uğur üstlenirken, oyuncu kadrosunda Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç gibi isimler yer alıyor. 'Bir Zamanlar Gelecek: 2121', Türkiye'nin sürdürülebilir ve yeşil film girişimlerinden biri olarak dikkat çekiyor ve Reha Erdem imzalı 'Neandria' ile birlikte bu alanda öncü projelerden biri olarak kabul ediliyor.

MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli? MasterChef Türkiye Semih Temiz kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli?

Uluslararası Başarılar

Film, uluslararası platformlarda da büyük başarı elde etmiş ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Bunlar arasında 19. Phoenix Uluslararası Korku ve Bilim Kurgu Film Festivali'nde "En İyi Bilim Kurgu" ödülü ve 23. Londra Uluslararası Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde "En İyi Uzun Metraj Bilim Kurgu" ödülü bulunmaktadır. Ayrıca Uluslararası 7. Cinema d’iDEA Kadın Yönetmenler Festivali'nde "En İyi Film" ve Selen Öztürk'e "En İyi Oyuncu" ödülleri verilmiştir.

Editör: Havva Andırır