Jordan Lotomba, 29 Eylül 1998 tarihinde İsviçre'nin Lausanne şehrinde dünyaya gelmiştir. 1,77 cm boyunda olan Lotomba, hızı ve teknik becerileriyle dikkat çeken bir futbolcudur. Profesyonel futbol kariyerine 2015-2016 sezonunda başlamış ve genç yaşta dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Sağ bek ve orta sahanın sağında oynayabilen Lotomba, çok yönlü bir oyuncu olarak tanınmaktadır.

Jordan Lotomba’nın Kariyer Geçmişi Nedir?

Jordan Lotomba'nın futbol kariyeri, genç yaşlarda başladığı Team Vaud U18 takımında başlamış ve burada gösterdiği performansla dikkat çekmiştir. 2017-2018 sezonunda Lausanne Sport'tan Young Boys'a bedelsiz transfer olan Lotomba, burada geçirdiği başarılı dönem sonrası 2020-2021 sezonunda Fransa'nın Nice takımına transfer olmuştur.

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Nice takımında 142 maçta forma giyen Lotomba, 2 gol ve 3 asistlik katkı sağladı. Ayrıca, İsviçre Ligi'nde Young Boys formasıyla 73 karşılaşmada yer aldı ve 1 gol ile 9 asist üretti. Genel olarak, profesyonel futbol kariyerinde toplam 307 maçta görev almış ve 12 gol ile 14 asist yapmıştır.

Jordan Lotomba'nın Güncel Durumu Nedir?

Jordan Lotomba’nın, Nice ile 30 Haziran 2025 tarihine kadar sözleşmesi bulunmaktadır. Geçtiğimiz sezon Ligue 1'de 28 maçta süre almış ve performansıyla beğenilmiştir. Beşiktaş’ın, yeni sezonda şampiyonluk hedefi doğrultusunda oyuncuyu transfer etmek üzere gündemine aldığı iddia edilmiştir.

Beşiktaş’ın Transfer Hamlesi

Beşiktaş, Jordan Lotomba’yı sağ bek ve orta saha mevkilerindeki çok yönlülüğü nedeniyle değerlendirmeye almış olabilir. Lotomba'nın deneyimi ve performansı, siyah-beyazlı ekibin savunma ve orta saha alternatiflerini güçlendirebilir. Beşiktaş taraftarları, transferin sonuçlanmasını ve oyuncunun takıma yapacağı katkıları merakla bekliyor.

Editör: Zeliha YAKUT