Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'in en önemli ayetlerinden biridir ve Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. İşte, Ayetel Kürsi'nin Arapça okunuşu, Türkçe anlamı ve tefsiri ile ilgili detaylar...

Ayetel Kürsi'nin Arapça ve Türkçe Yazılışı

Ayetel Kürsi'nin Arapça yazılışı şu şekildedir:

اللّهُ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Mucizevi İçecek , Reyhan Şerbeti ile Cildi Parlatan  Doğal Güzellik Sırları ;Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Mucizevi İçecek , Reyhan Şerbeti ile Cildi Parlatan Doğal Güzellik Sırları ;Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

Türkçe okunuşu ise şu şekildedir:

"Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühu sinetün velâ nevm. Lehü mâ fissemâvâti vemâ fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ biiznih. Ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm. Velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe. Vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ard. Velâ yeûdühû hıfzuhümâ vehüvel aliyyül azîm."

Ayetel Kürsi'nin Türkçe Meali

Ayetel Kürsi'nin Türkçe anlamı ise şu şekildedir:

"Allah, O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, daima diri, her an yaratıklarını gözetip durandır. O'nu ne bir uyuklama tutar ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. O'nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar, O'nun dilediğinden başka, ilminden hiçbir şey kavrayamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların korunması O'na ağır gelmez. O, yücedir, büyüktür."

Ayetel Kürsi'nin Tefsiri

Ayetel Kürsi, Allah'ın büyüklüğünü, kudretini ve ilmini vurgulayan bir ayettir. Bu ayet, Müslümanlar tarafından sıkça okunur ve dualarında yer alır. Ayetel Kürsi'nin okunmasının, kişiyi kötülüklerden ve belalardan koruduğuna inanılır.

Editör: Zeliha YAKUT