Cildi Parlatan Yaz İçeceği: Reyhan Şerbeti Tarifi


Reyhan şerbeti, yazın serinletici ve sağlıklı içecek tercihlerinden biri olarak öne çıkıyor. Reyhanın eşsiz kokusu ve doğal aroması, hem lezzetli hem de faydalı bir içecek yapmanızı sağlar. İşte, cildi ayna gibi parlatan ve limondan 2 kat C vitamini deposu olan Reyhan Şerbeti tarifi ve püf noktaları:

Reyhan

Malzemeler:


1 litre su
1 demet taze reyhan
Yarım limon
1 çubuk tarçın
1 çay kaşığı limon tuzu
4-5 adet karanfil
6-7 yemek kaşığı toz şeker

Reyhan Serbeti Nasil Yapilir Fay
Yapılışı:


Reyhanı Demleme: 1 litre suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içine 1 demet taze reyhanı ekleyin. Ocağın altını kapatın ve reyhanların suyun içinde demlenmesine bırakın. Reyhanların suya rengini vermesi için bir kaşık yardımıyla üzerine bastırabilirsiniz.

Ferahlatan Reyhan Serbeti Nasil

Aroma ve Tat Ekleme:

Reyhanlar rengini verdikten sonra, içine 1 çubuk tarçın, yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı limon tuzu ve 4-5 karanfil ekleyin. İsteğe bağlı olarak ekleme yapabilirsiniz. Son olarak, 6-7 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin ve şekerin tamamen erimesi için karıştırın.

9B4A012450584Db18E403Aef0F403C7A

Demleme Süresi:

Karışımı yaklaşık 10-15 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Reyhanın tadının acı olmaması için bu süre yeterli olacaktır.

Reyhan Serbeti Faydasi

Süzme ve Soğutma:

Şerbeti bir süzgeçten geçirerek süzün. Ardından buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Mor Serbet Tarifi

Püf Noktası:


Reyhan şerbetinin tadının acılaşmaması için ocakta fazla bekletmeyin. Şerbetin aroması ve rengi için 10-15 dakika demlenmesi yeterli olacaktır.

Reyhan Serbeti Yemekcom

Doğal Taşlarla Kendinizi Şarj Edin: Enerji Dengenizi Sağlayın Enerji Taşlarıyla Şifa Bulun Doğal Taşlarla Kendinizi Şarj Edin: Enerji Dengenizi Sağlayın Enerji Taşlarıyla Şifa Bulun

Reyhan şerbeti, hem cildinizi güzelleştiren hem de vücudunuzu enfeksiyonlara karşı koruyan mükemmel bir yaz içeceğidir. Doğal aroması ve zengin C vitamini içeriğiyle sağlıklı ve ferahlatıcı bir seçenek sunar. Afiyet olsun!


 

Editör: Ali Çakar