Kara Kuvvetleri'nden 25 Bin Uzman Erbaş Alımı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2024/2 Dönem için toplamda 25 bin Uzman Erbaş alımı yapacağını duyurdu. Başvuru sürecine dair detaylar, yayınlanan başvuru kılavuzu ile açıklandı. İlköğretim mezunu olma şartı aranan başvurular için KPSS puanı şartı aranmayacak.

Narin Güran Soruşturmasında Şok Detay: Nevzat Bahtiyar’ın Evinden Ne Çıktı ve İfadesini Doğrulayan Delil Nedir? Narin Güran Soruşturmasında Şok Detay: Nevzat Bahtiyar’ın Evinden Ne Çıktı ve İfadesini Doğrulayan Delil Nedir?

Başvuru Şartları ve Süreci

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde sıralandı:

Türk vatandaşı ve erkek olmak,
01 Ocak 1997 ve daha sonrasında doğmuş olmak,
Askerlik görevini yapmış veya yapmakta olmak,
İlköğretim/ortaokul veya dengi okul mezunu olmak,
Başvuru tarihi itibariyle terhis üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak,
Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, Uzman Erbaş Yönetmeliği'ne istinaden hazırlanan "Uzman Erbaş Olacaklar İçin Nitelik Belgesi"ni olumlu olarak almış olmak,
29 yaşını doldurmamış olmak,
Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,
Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engelin bulunmaması,
Boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler arasında bulunmak.
Başvurular, 3 Haziran 2024 tarihinden itibaren çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilecek. Adaylar, başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla yapabilecekler. Başvuruların posta yoluyla veya şahsen yapılması kabul edilmeyecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 25 bin Uzman Erbaş alımı için başvuru süreci başladı. İlköğretim mezunu olan ve belirlenen şartları sağlayan adaylar, çevrimiçi başvuru yaparak bu önemli fırsattan yararlanabilirler. Başvuru süreci ve detaylarıyla ilgili bilgilere başvuru kılavuzundan ulaşılabilir.
 

Editör: Havva Andırır