Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz kimdir? Prof. Dr. Selahattin Doludeniz neden öldürüldü, katil oğlu mu?

Zeynep Abdullah Kimdir?

Kayseri'de Atatürk Anıtı'na balta ile zarar verdiği gerekçesiyle tutuklanan Zeynep Abdullah, son günlerde gündemde sıkça yer alan bir isim haline geldi. İşte detaylar...

Olayın Ardındaki İsim: Zeynep Abdullah

Zeynep Abdullah, Kayseri'de yaşanan ve büyük yankı uyandıran bir olayın merkezinde bulunan isimlerden biridir. Yaşar Kılıçkaya ile birlikte Atatürk Anıtı'na baltayla zarar verdiği gerekçesiyle tutuklanan Zeynep Abdullah'ın ifadeleri, olayın vahametini gözler önüne serdi.

Atatürk Anıtı Olayının Detayları

Kurban Bayramı'nın ilk günü, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen olayda Zeynep Abdullah ve dayısı Yaşar Kılıçkaya, Atatürk Anıtı'na balta ile saldırmıştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Yaşar Kılıçkaya'nın "Hazreti İbrahim'i rüyasında gördüğünü ve kendisinin Mesih olduğunu" iddia ettiği, Zeynep Abdullah'ın ise bu iddiaları desteklediği belirtildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan ikili, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Atatürk Anıtı Tutuklama Kararı ve Mahkemeye Çıkarılma

Yaşar Kılıçkaya ve Zeynep Abdullah, mahkeme tarafından verilen tutuklama kararıyla cezaevine gönderildi. Olayın ardından yapılan incelemelerde, Atatürk Anıtı'nda 13 balta darbesi tespit edilmişti. İkilinin eylemi, kamuoyunda büyük tepki ve tartışmalara yol açmıştı.

Editör: Murat Serdar Yıldız