53 yaşındaki futbol adamı Tugay Kerimoğlu, TRT ile yollarını ayırdıktan sonra eski kulübü Blackburn Rovers'da görev alacak. İngiliz ekibi Blackburn Rovers, Tugay Kerimoğlu'nu futbol elçisi olarak görevlendirdi.

Başarılı Kariyeri ve Galatasaray'daki Başarıları

2001-2009 yılları arasında Blackburn Rovers formasını terleten Tugay Kerimoğlu, bu süreçte 294 maça çıkarak 12 gol atıp 13 asistlik katkı sağladı. Galatasaray'daki futbolculuk kariyerinde de büyük başarılara imza atan Tugay, 7 Süper Lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası kazandı.

Antrenörlük Kariyerindeki Başarıları

Futbolculuk kariyerinin ardından antrenörlük alanında da başarılı olan Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'da Gheorghe Hagi ve Roberto Mancini'nin yardımcılıklarını yapmıştır.

Blackburn Rovers'ta Futbol Elçisi Olarak Görev Alacak

Blackburn Rovers kulübü, Tugay Kerimoğlu'nu futbol elçisi olarak görevlendirmiş ve böylece Tugay, eski kulübünde yeni bir göreve başlamış olacak. Bu görevle birlikte Tugay Kerimoğlu, Blackburn Rovers'ın uluslararası ilişkilerini ve futbol gelişimini destekleyecek.

Yeni Görevine İlişkin Heyecanını Dile Getirdi

Tugay Kerimoğlu, yeni göreviyle ilgili olarak büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, Blackburn Rovers'ın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Kendisine verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışacağını belirten Tugay, Blackburn Rovers'a katkı sağlamak için sabırsızlandığını dile getirdi.

Tugay Kerimoğlu'nun TRT'deki Görevinden Ayrılması

Tugay Kerimoğlu'nun TRT'deki görevinden ayrılmasına dair detaylar net değil ancak futbol adamının yeni görevine odaklandığı biliniyor. Tugay'ın futbol elçisi olarak Blackburn Rovers'a katılması, futbol kariyerinin yanı sıra yeni bir döneme de başladığının işareti olarak görülüyor.