Trabzon'un Tonya ilçesinde yaşanan olayda, AK Partili Belediye Başkanı Osman Beşel (61), mesai saatine uymadıkları iddiasıyla tutanak tutturduğu 63 ve 64 yaşındaki 2 memur tarafından makam odasında darbedildi. Başkan Beşel, hastanedeki tedavisi sonrası taburcu edilirken, saldırganlar gözaltına alındı.

Olay, ilçe merkezi Orta Mahalle'deki Tonya Belediye Başkanlığı makamında meydana geldi. İddiaya göre, ilçe belediyesinde görevli memurlar H.U. (63) ve H.K. (64), mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle Başkan Beşel hakkında tutanak tuttu. Tutanağa tepki gösteren 2 memur, Başkan Beşel ile makam odasında tartışmaya başladı. Tartışma sırasında bir memur Başkan Beşel'e kafa, diğeri ise tokatla saldırdı. Diğer belediye görevlilerinin müdahalesiyle memurlar makamdan uzaklaştırıldı.

Başkan Beşel, götürüldüğü İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Darp raporu alıp şikayetçi olan Beşel'e karşı, 2 memur da 'Kamu görevlisine hakaret', 'kamu malına zarar verme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından polis ekiplerince gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve AK Parti Trabzon eski milletvekili Salih Cora da sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini dile getirdi. İl Başkanı Mumcu, "Tonya Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel'e makamında yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı aynı zamanda Tonya halkının iradesine saldırıdır. Saldırganların hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağım. Başkanımıza çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Eski milletvekili Salih Cora ise, "Tonya Belediye Başkanımız Sn Osman Beşel'e makamında yapılan saldırıyı ve darp girişimini şiddetle kınıyorum. Bu saldırı ile milli irade ve halkımızın özgür iradesi hedef alınmıştır. Hiçbir tehdit, baskı ve şantaj bizi yolumuzdan geri döndüremeyecektir" şeklinde tepkisini dile getirdi.