Yaz tatilinin Kurban Bayramı'na denk gelmesiyle birlikte vatandaşlar sahil kesimlerine akın etmeye başladı. Turizmciler, özellikle Bodrum için önemli uyarılarda bulunuyor. Rezervasyon yaptırmayanların kapıda kalabileceği belirtildi.

Bodrum'da Yoğun Bayram Tatili

Yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm destinasyonu olan Bodrum, Kurban Bayramı'nda yoğun bir 9 gün geçirecek. Bayram tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenlerin erken rezervasyon yaptırmamaları durumunda otel bulamayacakları ifade ediliyor. Bodrum Kaymakamlığı, ilçede huzur ve güveni sağlamak için Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne takviye polis ekleyeceğini açıkladı. Ayrıca, Bodrum Belediyesi çevrede oluşacak atıkların temizliği için çift vardiya sistemine geçecek.

2024 Ağustos Ayı Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak? TÜİK Enflasyon Verileri Saat Kaçta Yayınlanacak, Beklenti Nedir? 2024 Ağustos Ayı Enflasyon Oranı Ne Zaman Açıklanacak? TÜİK Enflasyon Verileri Saat Kaçta Yayınlanacak, Beklenti Nedir?

Otel Rezervasyonları Yüzde 85 Doldu

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, rezervasyon yapmadan gelenlerin kapıda kalma ihtimali olduğunu belirtti. Dengiz, "Şu anda otellerde bayram rezervasyonu yüzde 85'e ulaştı. Bayram tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenler rezervasyon yaptırsın. Lütfen TÜRSAP onaylı doğru acentelerle rezervasyon yaptırın. Kurban bayramı boyunca Bodrum yine oldukça hareketli olacak. Erken rezervasyon önemli," dedi.

1 Milyon Nüfus Bekleniyor

Herodot Otel işletmecisi Hasan Yiğit, Bodrum'da ciddi bir bayram yoğunluğu yaşanacağını belirtti. Yiğit, "Bodrum'da nüfusun 1 milyonu aşacağını öngörüyoruz. Okulların kapanması ve 9 günlük bayram tatilinin bir araya gelmesiyle ciddi bir yoğunluk olacak. Trafikte aksamalar, plajların dolması ve otellerin odalarının dolmak üzere olduğunu belirtiyoruz. Son dakika tatil planı yapıp Bodrum'a gelmek isteyenler mağdur olabilir," şeklinde konuştu.

Boş Oda Kalmadı

Turizmci İlker Adaş, yoğun bir bayram tatili beklediklerini ifade etti. Adaş, "Bodrum genelinde yaklaşık 1 milyon misafirimiz olacağını tahmin ediyoruz. Erken rezervasyonun son dönemine geldik. Bazı işletmeler erken rezervasyon dönemini kapattı bile. Bayram nedeniyle bizim tesisimizde boş oda kalmadı. Bu da yüzlerimizi oldukça güldürüyor," dedi.

Editör: Zeliha YAKUT