8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Üniversite adayları, puan ve sıralamalarını öğrendikten sonra tercih sürecine hazırlanmaya başladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak ve adaylar kaç üniversite ve bölüm tercih edebilir?

YKS Tercihleri Başladı mı, Ne Zaman Başlar?

2024-2025 eğitim yılı için YKS tercih süreci, 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, bu süre zarfında tercihlerini belirleyip ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden işlemlerini tamamlayabilecekler.

YKS Tercihi Nasıl Yapılır?

Adaylar, YKS tercihlerini yaparken puan yerine sıralamalarını dikkate almalıdır. Geçen yılın sıralamaları, bu yılki tercihlerin belirlenmesinde önemli bir faktör olmalıdır. Detaylı incelemeler için güncellenen YÖK ATLAS verilerine göz atmak da faydalı olacaktır. YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercih yapabilir. Tercih listesinin başında, "puanım yeterli olmayabilir" endişesi taşımadan, en çok istenilen programlara yer verilmelidir. Ancak, kazanılması halinde kaydolmak istenmeyen programlar tercih listesine eklenmemelidir. Adayların tercih listelerindeki programların sırasının, istek sıralarına uygun olup olmadığını kontrol etmeleri önemlidir.

AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV TAKVİMİ: Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman, hangi tarihte? AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınav tarihleri 2024-2025 AÖF (AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ) SINAV TAKVİMİ: Açık Öğretim Fakültesi sınavları ne zaman, hangi tarihte? AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınav tarihleri 2024-2025

Kaç Tane Üniversite Tercih Edilecek?

YKS tercih işleminde adaylar, toplam 24 tane üniversite tercih etme hakkına sahiptir. Bu tercihlerde, adayların kendi ilgi alanları ve istekleri doğrultusunda seçim yapmaları önerilmektedir.


 

Editör: Havva Andırır