Türk siyaseti ve ziraat biliminin önemli isimlerinden biri olan Orhan Akbulut, 1934 yılında Sivas'ta doğdu. Hem siyasi kariyeri hem de ziraat mühendisliği alanındaki çalışmalarıyla tanınan Akbulut'un, nedeni tam olarak açıklanmayan bir şekilde aramızdan ayrılması, merak uyandırdı. Detayları öğrenmek için okumaya devam edin.

Siyasi Kariyeri

CHP'li Orhan Akbulut, 1977-1980 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekili olarak görev yaptı. 1980 darbesi sonrasında milletvekilliği sona eren Akbulut, 10 yıl süreyle siyaset yapma yasağı aldı. Siyasi kariyerinde, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Mesleki Hayatı ve Ziraat Mühendisliği

Orhan Akbulut, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1960 yılında mezun olduktan sonra, ziraat yüksek mühendisi olarak çeşitli görevler üstlendi. Tarım Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanlığı yaptı ve TBMM'de Basın Sözcüsü olarak görev aldı. Ayrıca, 1975-1976 yılları arasında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Akik Taşı Antik Çağlardan Günümüze Gelen Şifa; Akik Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Akik Taşı Antik Çağlardan Günümüze Gelen Şifa; Akik Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, eski ODA Başkanı Orhan Akbulut'un 7 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybettiğini duyurdu. Öğrencilik yıllarından itibaren ODA için çalışmalarda bulunan Akbulut, mesleki görüşlerini açıkladığı için Tarım Bakanlığı tarafından soruşturma açılmış ve memuriyetten uzaklaştırılmıştı. Göreve iade davasını kazanan Akbulut, memuriyete dönmeyerek emekliliğinin ardından Köy-Koop'ta danışman olarak çalışmaya devam etti.

Editör: Zeliha YAKUT