Türkiye'nin çivisi çıktı, gidelim buralardan" diyenlere kulak vermeden önce bir an durun. Nereye gitmek istiyorsunuz? Orası sizi istiyor mu? İlginiz karşılıklı mı? Bu soruların cevabını bulduktan sonra, o yerin buradan daha güvenli olup olmadığını araştırın. Emin değilseniz, gurbetçilere danışın, gurbetin ne demek olduğunu öğrenin. Sonra da bir geziye çıkın, vapura binin, çay için, belki de kafanız açılır ve daha net bir karar verebilirsiniz.

Bazen beynimizde buluttan nem kapanan, vesveseli, geveze ve drama seven bir teyze oturur. Bu teyze size sürekli olumsuz düşünceler fısıldar, endişelerinizi körükler ve sizi strese sokar. Onu dinlemeyin!

Müziğin ve Kitapların Gücünden Faydalanın

Kendinizi sakinleştirmek ve bu vesveseli teyzeyi susturmak için müzik dinleyin ve kitap okuyun. Müzik ruha iyi gelirken, kitaplar size yeni bakış açıları kazandırır ve ufkunuzu genişletir. Unutmayın, su her zaman yatağını bulur.

Hayatınızı Planlamak Ukalalık mı?

Yarın ne giyeceğinizin planı bile bazen tutmuyor, peki hayatınızın geri kalanını planlamak nasıl bir ukalalık? Gelecek için endişelenmek yerine, anın tadını çıkarmaya odaklanın. Kendinizi rüzgara bırakın ve akıntıya karşı yüzmek yerine onunla birlikte ilerleyin.

Ne Yerseniz Yiyin: Endişelenmeyin

Asla yediğiniz tavuğun özel hayatında neler yaşadığını, ne kadar gezdi dolaştığını veya ne kadar stres yaşadığını bilemeyeceksiniz. İçtiğiniz sütün kaynağı olan inek ne yedi, emin olamayacaksınız. Ekmeği, şekeri filan azaltın ama gerisini bırakın dağınık kalsın.

Süt Endişesi Sağlığa Zarar Veriyor

İçtiğimiz sütün nereden geldiğiyle ilgili duyduğumuz endişe, o sütten çok daha fazla zarar veriyor. Sağlığımıza odaklanmak yerine, sürekli endişelenmek ve vesvese yapmak bizi hasta ediyor.

"Türkiye'nin Çivisi Çıktı" Diyenlere Kulak Asmayın

"Türkiye'nin çivisi çıktı, gidelim buralardan" diyenlere kulak asmayın. Nereye gideceksiniz? Orası buradan daha mı güvenli? Emin misiniz? Öncelikle bir düşünün, sizi neresi istiyor? O isteyen yeri siz istiyor musunuz? Bütün bunlar tamamsa, bir de bak bakalım orası buradan daha mı güvenli? Emin misin?

Gurbetçilere Danışın, Dolaşın ve Açılın

Gurbetçilere gurbetin ne demek olduğunu bir danışın, dinleyin. Sonra da çık bir dolaş, vapura bin gez, bir çay iç, açılırsın. Hayat her zaman yeni başlangıçlara ve keşiflere açıktır.

Feride İNCİ