Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri için 3. dönem sınavları yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav yerleri ve giriş belgeleri konusunda önemli duyurular yaptı. Peki, AÖL 3. dönem sınav yerleri açıklandı mı?

AÖL Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

AÖL 3. dönem sınavları, 81 il ve belirlenen sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilecek. MEB’in yaptığı açıklamaya göre, sınav yerleri için giriş belgeleri 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren erişime açılacak. Adaylar, bu tarihten itibaren sınav yerlerini öğrenebilecek ve hazırlıklarını bu doğrultuda yapabilecek.

AÖL Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınır?

Sınav giriş belgelerini almak isteyen adaylar, MEB’in sağladığı internet portalını kullanarak belgelerine erişebilecekler. Giriş belgelerini almak için şu adımları izlemek gerekiyor:

BESYO İçin ÖZYES Tercih Dönemi Başladı! 2024 ÖZYES Tercih Kılavuzu ve Son Başvuru Tarihleri Ne Zaman, Hangi Tarihte? BESYO İçin ÖZYES Tercih Dönemi Başladı! 2024 ÖZYES Tercih Kılavuzu ve Son Başvuru Tarihleri Ne Zaman, Hangi Tarihte?
  1. Web Sitesine Giriş: Adaylar, aolweb.meb.gov.tr adresine giderek sisteme giriş yapmalı.

  2. Kimlik Bilgileri: Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapılmalıdır.

  3. Belge İndirme: Sisteme giriş yaptıktan sonra, adaylar fotoğraflı sınav giriş belgelerini indirebilirler. Bu belgeler sınav günü mutlaka yanlarında bulunmalıdır.

AÖL Sınavları Kaç Oturumda Yapılıyor?

AÖL sınavları, üç oturum halinde gerçekleştiriliyor. Her oturum için adaylara 100 dakika süre tanınıyor. Oturumların tarih ve saatleri ise şöyle:

  • 1. Oturum: 20 Temmuz 2024
  • 2. Oturum: 20 Temmuz 2024
  • 3. Oturum: 21 Temmuz 2024

Adaylar, sınav saatinden en az yarım saat önce sınav merkezlerinde hazır bulunmalı ve yanlarında sınav giriş belgeleri ile geçerli kimliklerini bulundurmalıdırlar.

AÖL Sınavlarına Katılım İçin Gerekli Bilgiler

Sınav günü, adayların sınav giriş belgelerinde belirtilen saat ve yerde hazır bulunmaları zorunludur. Belgelerin yanı sıra, geçerli bir kimlik belgesi (T.C. kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi) de getirilmelidir. Sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi ve benzeri elektronik cihazların bulundurulması yasaktır. Sınav salonuna sadece gerekli olan kırtasiye malzemeleriyle girilmesine izin verilecektir.

Editör: Murat Serdar Yıldız