Kayserispor, teknik direktörlük görevine Sinan Kaloğlu'nu getirerek yeni bir dönem başlattığını duyurdu. Kulüp Başkanı Ali Çamlı'nın yaptığı açıklamayla, taraftarlar ve spor kamuoyu, Kaloğlu'nun kariyeri hakkında daha fazla bilgi edinmeye başladı. Peki, Kayserispor'un yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu kimdir?

Sinan Kaloğlu Nerede Dünyaya Geldi ve Kariyeri Nasıldır?

Sinan Kaloğlu, 10 Haziran 1981 tarihinde Tunceli'de dünyaya gelmiştir. Futbolculuk kariyerine çeşitli kulüplerde başlayan Kaloğlu, SBV Vitesse, VfL Bochum, Boluspor, Marmaris Belediyespor, Altay, Beşiktaş, Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor gibi önemli takımlarda forma giymiştir. Özellikle Bursaspor'daki performansıyla dikkat çeken Kaloğlu, milli takım formasını ise sadece iki kez giymiştir.

Futbolculuk kariyeri boyunca 4 Ekim 2008'de Bundesliga'da VfL Bochum ile Bayern Münih karşısında gösterdiği performansla öne çıkmış, maçta bir gol atıp iki asist yaparak takımının 3-3'lük skoruna önemli katkıda bulunmuştur. Bu performansı sonrası Welt am Sonntag gazetesi tarafından "günün onbiri" listesine alınmıştır.

Başakşehir - Kayserispor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Başakşehir - Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Başakşehir - Kayserispor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Başakşehir - Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Teknik Direktörlük Kariyeri Nasıl Başladı?

Futbolculuk kariyerini 2017 yılında sonlandıran Sinan Kaloğlu, ardından teknik direktörlük kariyerine yönelmiştir. İlk olarak Altay’da altyapı sorumlus olarak görev almış, ardından Gençlerbirliği'nin teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Burada bir yıl görev yaptıktan sonra, 30 Haziran 2024'te takımdan ayrılmıştır.

Kayserispor ile Ne Zaman Anlaştı?

Son olarak, Burak Yılmaz’ın görevinden ayrılmasının ardından Kayserispor, Sinan Kaloğlu ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlamıştır. 43 yaşındaki teknik adam, kulüp ile yaptığı görüşmelerin ardından yeni görevine başlamıştır. Kaloğlu, Kayserispor'un teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte, kulüp içindeki değişim rüzgarlarını da beraberinde getirmiştir.
 

Editör: Havva Andırır