Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tercih takvimi, 2024 yılı için duyuruldu. Adaylar, Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarının bir araya getirilmesiyle Spor Bilimleri Fakültesi programlarına yerleşmek için başvurularını yapabilecekler. Tercih süreci, 2 Ekim 2024 itibarıyla başladı.

2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklanıyor! Hangi Gün ve Saatte Yayınlanacak? Sonuçlar Nereden Sorgulanır? 2024 KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklanıyor! Hangi Gün ve Saatte Yayınlanacak? Sonuçlar Nereden Sorgulanır?

ÖZYES Tercih Tarihleri Nedir?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024-YKS kapsamında Spor Bilimleri için Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercihleri 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Adaylar, tercihlerini 2 Ekim 2024 tarihi itibarıyla saat 16.00’dan başlayarak yapabilecekler. Tercih işlemlerinin sona ereceği tarih ise 7 Ekim 2024 saat 23.59 olarak belirlenmiştir. Bu süre zarfında adayların, tercihlerini dikkatlice yapmaları önem taşımaktadır.

Tercih İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilecek?

Adaylar, tercihlerini elektronik ortamda ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirecekler. Tercih işlemleri için T.C. kimlik numarası ve aday şifresi gerekecek. Bu bilgilerle sisteme giriş yapan adaylar, kendilerine uygun programları seçerek tercihlerini tamamlayabilecekler.

Besy

Yerleştirme İşlemi İçin Hangi Kurallar Geçerli?

Yerleştirme işlemlerinde, 2024-ÖZYES Başvuru ve Tercih Kılavuzlarında yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların, tercih bildiriminde bulunmadan önce bu kılavuzu dikkatlice incelemeleri önerilmektedir. Kılavuzda yer alan bilgiler, adayların doğru tercih yapabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Editör: Mehmet Çetil