Ortaöğretim düzeyindeki KPSS başvuruları, adaylar tarafından yoğun ilgiyle takip ediliyor. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav için başvuru süreci ve detayları belirlendi. İşte, 2024 KPSS ortaöğretim sınavına dair merak edilenler...

KPSS Ortaöğretim Başvuru Tarihi Ne Zaman? Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre, 2024 KPSS ortaöğretim başvuruları 18 Temmuz Pazartesi günü başladı ve 30 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek. Başvuru ücreti 350 TL olarak belirlendi. Geç başvurular ise 6-7 Ağustos tarihlerinde alınacak, ancak bu dönemde başvuru ücreti yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Tarihi ve Süresi

2024 KPSS ortaöğretim sınavı, 15 Eylül günü saat 10:15'te gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav süresince toplam 130 dakika boyunca soruları cevaplayacaklar. Sınavın yapılacağı merkezler ve diğer detaylar ise adaylara daha sonra bildirilecek.

Sonuçların Açıklanma Tarihi

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları, sınavın ardından yaklaşık 3 hafta içerisinde, 4 Ekim tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecekler.