A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu’nun üçüncü maçında 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile karşılaşacak. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre bu önemli karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs yönetecek. Peki Istvan Kovacs kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Beşiktaş-Eyüpspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Beşiktaş-Eyüpspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Beşiktaş-Eyüpspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Beşiktaş-Eyüpspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Istvan Kovacs Kimdir?

István Kovács, 16 Eylül 1984 tarihinde Romanya'nın Carei şehrinde doğmuştur. Kariyerine Romanya'nın Liga I liginde başlayan Kovács, 2018 yılından bu yana FIFA listesinde tam uluslararası düzeyde hakem olarak görev yapmaktadır. 2019 yılında UEFA'nın elit hakemleri arasında yer alan Kovács, Euro 2020'de görev yaparak uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekmiştir.

Kariyeri ve Öne Çıkan Maçları

István Kovács, Euro 2020'de Hollanda ile Kuzey Makedonya arasındaki grup maçını yönetmiştir. Ayrıca, 26 Nisan 2022'de Manchester City ile Real Madrid arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinin ilk maçını yöneterek büyük beğeni toplamıştır. Özellikle Bernardo Silva'nın golü öncesi verdiği avantaj kararı medyada övgüyle bahsedilmiştir. Bu başarısının ardından, UEFA Hakemler Komitesi tarafından 2022 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalini yönetmek üzere seçilmiştir.

2022 FIFA Dünya Kupası için atanmış olan Kovács, turnuva boyunca dört maçta dördüncü hakem olarak görev yapmış, ancak maç yönetmemiştir. 2023 yılı Ocak ayında Irak ile Umman arasındaki 25. Arap Körfezi Kupası finalini yönetmiştir. Aynı yıl, Fas'ta düzenlenen 2022 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda görev alarak Flamengo ile Al Hilal arasındaki yarı finali yönetmiştir.

Haziran 2023'te UEFA Şampiyonlar Ligi finali için dördüncü hakem olarak atanmıştır. Mayıs 2024'te ise Atalanta ile Bayer Leverkusen arasındaki UEFA Avrupa Ligi finalini yönetmiştir.

Kişisel Hayatı

Carei'de doğan István Kovács, Macar bir baba ve Swabian bir annenin çocuğudur ve çifte vatandaştır. Hakemlik kariyerinde kendisi gibi Liga I’de hakemlik yapan kardeşi Szabolcs Kovács da bulunmaktadır.

Editör: Zeliha YAKUT