Kocaeli: Geçtiğimiz yıl CHP Kocaeli İl Başkan Adayı olan Makine Mühendisi Uğraş Çiftçi, trajik bir şekilde evinde ölü bulundu.

CHP KOCAELİ İL BAŞKAN ADAYI UĞRAŞ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ NEDEN ÖLDÜ?

İzmit ilçesine bağlı Arızlı Mahallesi'nde ikamet eden 49 yaşındaki Çiftçi'nin cansız bedeni, 24 Mayıs 2024 günü bir ihbar üzerine evinde iple asılı halde bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Çiftçi'nin hayatını kaybettiğini teyit etti.

Polis ekipleri de olay yerinde incelemelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre, Çiftçi'nin ölümüyle ilgili intihar ihtimali üzerinde duruluyor.

30 Eylül 2023'teki CHP Kocaeli İl Başkanlığı olağan kongresinde aday olan ancak seçimi kazanamayarak il başkanı olamayan Çiftçi, evli ve iki çocuk babasıydı.

Makine mühendisi olan Çiftçi'nin ani vefatı, yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Uğraş Çiftçi Kimdi?

Uğraş Çiftçi, 1975 yılında Kocaeli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli'de tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Çalışma hayatına özel sektörde başladıktan sonra kamu kurumlarında görev aldı. Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Makine Mühendisi olarak çalışıyordu.

Siyasete aktif olarak 2000 yılında CHP'ye üye olarak atılan Çiftçi, çeşitli parti kademelerinde görev aldı. 2023 yılında CHP Kocaeli İl Başkanlığı için aday oldu ancak seçimi kazanamadı.