Polis memuru Şeyda Yılmaz şehit eden Yunus Emre Geçti kimdir? Yunus Emre Geçti kaç yaşında, sabıka kaydı var mı? Polis memuru Şeyda Yılmaz şehit eden Yunus Emre Geçti kimdir? Yunus Emre Geçti kaç yaşında, sabıka kaydı var mı?

İstanbul Ümraniye’de bir polis memurunun şehit olmasına neden olan olayda, 19 yaşındaki şüpheli Yunus Emre Geçti, adliyeye sevk edildi. Geçti, yakalama sırasında çıkan arbede esnasında kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ın silahını alarak ateş açmış ve Yılmaz'ı ağır yaralayarak şehit etmiştir.

Olayın Detayları Nasıldı?

Dün akşam saatlerinde, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, "motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan ve firar eden şüpheliye yönelik bir çalışma başlattı. 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalanmaya çalışıldığı sırada arbede çıktı. Şüpheli, polis memurunun silahını alarak etrafa ateş açtı.

Şeyda Yılmaz’ın Durumu Ne Oldu?

Arbede sırasında kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, şüpheliye karşılık vermeye çalıştı. Ancak açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ayrıca, olayda yaralanan polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve şüphelinin annesi P.G. hastanede tedavi altına alındı.

Şüpheli Nasıl Adliyeye Sevk Edildi?

Olaydan kısa bir süre sonra yakalanan Yunus Emre Geçti hakkında, "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlandıktan sonra, iki kadın polis memuru tarafından siyah çöp poşeti geçirilmiş halde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirilerek Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Yaralıların Durumu Nedir?

Yaralı polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve şüphelinin annesi P.G.'nin hastanedeki tedavilerine devam edilmektedir. Olayın detaylarıyla ilgili soruşturma sürerken, kamuoyunda bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerden önlemler beklenmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız