Türkiye'de suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında dikkatler, Manisa'da elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü ile tanınan Doğan Gezekli üzerine yoğunlaştı. Peki, Doğan Gezekli kimdir ve hangi suçlamalarla gündeme gelmiştir?

Mehmet Aydın İçin Yargıdan Rekor Ceza: Çiftlik Bank Kurucusu Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis İstendi Mehmet Aydın İçin Yargıdan Rekor Ceza: Çiftlik Bank Kurucusu Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis İstendi

Doğan Gezekli'nin Suç Örgütü Faaliyetleri Neler?

Doğan Gezekli, emniyet güçlerinin düzenlediği “Kuyu-31” operasyonunda, elebaşılığını yaptığı suç örgütü ile birlikte gündeme gelmiştir. Bu operasyon sonucunda 30 şüpheli yakalanmış ve bu kişilere yönelik çeşitli suçlamalar ortaya konulmuştur. Eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalışmak, esnaflara ait iş yerlerini kurşunlamak, silahlı tehditlerle mağdur şahıslara zorla senet imzalatmak gibi suçlar, Gezekli'nin çetesinin faaliyeti olarak öne çıkmaktadır.

Doğan Gezekli Çetesi Çökertildi mi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Doğan Gezekli'nin liderliğindeki organize suç örgütü çökertilmiştir. Manisa ve Yozgat merkezli olarak düzenlenen operasyonlar, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay illerini de kapsamaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Gezekli'nin çetesine bağlı olan 30 kişinin yakalandığı bildirilmiştir.

Ele Geçirilen Malzemeler ve Soruşturmalar

Operasyonlarda ele geçirilenler arasında 8 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek, 7 adet kesici delici alet ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde bulunmaktadır. Ayrıca, çok sayıda çek ve senet de ele geçirilmiştir. Söz konusu şüpheliler hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, silahla kasten yaralama, vergi usul kanununa muhalefet etme gibi ciddi suçlamalarla soruşturma başlatılmıştır.

Editör: Havva Andırır