Yunus Emre Geçti Kimdir? Polis Memurunu Şehit Eden Failin Geçmişi Nedir?

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı nedeniyle yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, görevli polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Olay, 22 Eylül 2024 tarihinde Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Peki, Yunus Emre Geçti kimdir?

Yunus Emre Geçti'nin Yaşı Nedir?

Yunus Emre Geçti, 19 yaşındadır ve çeşitli suçlardan 26 sabıka kaydı bulunmaktadır. Geçti, 1 kez cinsel taciz ve 2 kez çocuğa cinsel istismar suçlarından daha önce işlem görmüştür. Bu durum, kamuoyunda büyük bir tepki yaratmıştır.

Şehit Er Umut Bal kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Umut Bal nerede şehit oldu? Şehit Er Umut Bal kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Umut Bal nerede şehit oldu?

Olayın Gelişimi Nasıldı?

Olay, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sırasında gerçekleşti. Geçti, yakalanmaya çalışıldığı esnada polise direndi ve arbede sırasında görevli memurun silahını alarak ateş açtı. Bu ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz ve diğer iki kişi yaralandı. Yılmaz, hastaneye kaldırılmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama Geldi Mi?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Geçti'nin yaralı halde gözaltına alındığını ve "kasten öldürme-kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerinin başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, Yılmaz için başsağlığı dilekleri ile birlikte yaralı polis memuru K.H.S. ve Geçti'nin annesi P.G.'nin hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız