ASLIHAN ÜNALDI NEREDE DOĞDU, ASLEN NERELİ? 

İstanbul'da doğup büyüyen bir yazar ve yönetmendir.

ASLIHAN ÜNALDI HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI

 Eylül 2021'de ilk uzun metrajlı filmi "Suyun Üstünde"yi Fethiye'de çekti. Halen Yeşilçam'ın 1970'lerde çekilmiş romantik komedilerini konu alan bir belgesel üzerinde çalışmaktadır. Aslıhan'ın ödüllü öğrenci filmi "Razan" ilk gösterimini 2006 yılında Rotterdam Film Festivali'nde, uzun metrajlı belgeseli "Son Hız İstanbul"un ilk gösterimini ise Rotterdam Film Festivali'nde yapmıştır. 2011 yılında İstanbul Film Festivali.
2015 yılında Gaziantep ve Kilis'te Özgür Suriye Ordusu'na katıldıktan sonra Türkiye'ye kaçan üç genç arkadaşın hikâyesini anlatan filmde, ortaya çıkan "Sınır Şarkıları" adlı video enstalasyonu, Viyana'daki prestijli Angewandte sanat kurumunda sergilendi. Aslıhan, Mete Gümürhan'ın "Genç Pehlivanlar" (Berlin, 2016) ve Crystal Moselle'nin "Skate Kitchen" (Sundance, 2018) adlı eserlerinde yazar olarak çalıştı.

ASLIHAN ÜNALDI’IN ÇALIŞMALARI 

Aslıhan'ın çalışmaları Tribeca Film Institute, Netflix, Topic, Film Independent, Sloan Foundation, World Resources Institute, New York Women in Film and TV gibi kurumlar tarafından desteklendi. Halen New York Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nin yüksek lisans film programlarında senaryo yazarlığı dersleri vermektedir.