Usta sanatçı Filiz Akın’ın sağlık durumu son günlerde sevenleri tarafından merakla takip ediliyor. 81 yaşındaki Akın, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Bodrum'daki hastanede tedavi gördüğünü bildiren Akın, yaptığı paylaşımda sevenlerinin geçmiş olsun dileklerine yanıt aldı. Ancak, paylaşımını kısa süre sonra kaldırması, hayranlarında endişe yarattı. Henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için sanatçının durumuna dair kesin bir bilgi bulunmuyor.

Filiz Akın Hastaneye Mi Kaldırıldı?

Öğrenilen bilgilere göre Filiz Akın, çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Daha önce de sağlık sorunları yaşayan Akın, geçen yıl kasım ayında benzer şikâyetlerle hastaneye yatmak zorunda kalmıştı. O dönem, ateş ve şiddetli öksürük gibi koronavirüs benzeri belirtiler gösteren sanatçı, hastanede bir gece kaldıktan sonra tedavisine evde devam etmişti. Bu süreçte sağlık durumunun iyileşeceği umudunu dile getirmişti.

Sosyal Medya Fenomeni Hülya Mizgin Esenyurt’ta Kavga Çıkardı: Vatandaşlar Polisi Aradı, Tartışma Karakolda Bitti! Sosyal Medya Fenomeni Hülya Mizgin Esenyurt’ta Kavga Çıkardı: Vatandaşlar Polisi Aradı, Tartışma Karakolda Bitti!

66Fe2B725C3Ce26C49F4F016

Filiz Akın Kimdir?

Filiz Akın, 2 Ocak 1943 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Yeşilçam’ın önemli kadın oyuncularından biri olarak kabul edilen Akın, Türk sinemasının "asil, modern, kentli ve zarif yüzü" olarak tanınmaktadır. 1962 yılında sinema kariyerine adım atan Akın, 13 yıl süresince birçok önemli yapımda rol almıştır. Filiz Akın, Türk sinemasında "sarışın esas kadın" imajıyla tanınırken, 1971 yılında "Ankara Ekspresi" filmindeki Hilda karakteri ile Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır.

Akın, 1982 yılında Paris’e yerleşmiş ve 1989 yılında tekrar kamera karşısına geçmiştir. 2002 yılında nazofarenks kanseri teşhisi konan Akın, aldığı tedavi ile hastalığı yenmeyi başarmıştır. Son yıllarda sağlık sorunları ile mücadele eden sanatçı, kamuoyuna kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla birçok kampanyaya destek vermiştir.

Editör: Mehmet Çetil