Osmaniye'de, kendi yaptığı 4 metrekarelik ahşap kulübede 64 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan 74 yaşındaki Sezai Avşar, mesleğini büyük bir azimle sürdürüyor. Depremlerde hasar gören kulübesini tamir ederek işine devam eden Avşar, evinin geçimini bu küçük dükkanda sağlıyor.

Depremde Hasar Gören Kulübesini Onardı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören kulübesini tamir eden Sezai Avşar, “9 yaşında başladığım mesleğe yeniden döndüm. 64 yıldır çalışıyorum, evimi buradan geçindiriyorum. Hiçbir zaman işimi küçümsemedim. İki çocuğumu da buradan kazandığım parayla okuttum. Depremde dükkanım yıkılan binanın altında kaldı ama makinelerimi çıkarıp tamir ettim ve işime devam ediyorum,” dedi.

Mesleğin Unutulmaya Yüz Tutması

Avşar, gençlerin bu mesleği beğenmediğini belirterek, “Yıllardır aynı yerde çalışıyorum, müşterilerim buraya geliyor. İşimi ucuz yapıyorum, bazen küçük işlerden para bile almıyorum. Ama bu işi beğenen yok. Osmaniye'deki ayakkabı tamircileri öldükten sonra bu meslek kalmaz. Toplasan 6 kişi kaldık, çırak yetiştirmek istiyoruz ama bu işi beğenen yok,” ifadelerini kullandı.

Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler

Ekmek Parası İçin Mücadele

Mesleğini severek yapan Sezai Avşar, "Okuyamadım, ayakkabıcılık yapmaya başladım ve o gündür bugündür bu işi yapıyorum. Evimi buradan geçindiriyorum. Depremde zarar gören kulübemi onarıp yeniden işime döndüm. Bu küçük dükkanda ekmek paramı kazanıyorum,” şeklinde konuştu.

Editör: Zeliha YAKUT