Adana'da Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 9-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde ruhsatsız 77 silah ele geçirildi. Bu denetimlerde gözaltına alınan 8 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Denetimlerin Detayları

Adana'da düzenlenen denetimlerde, çeşitli suçlara karışan kişiler ve yasa dışı silahlar üzerinde yoğunlaşıldı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu denetimlerde, toplamda ruhsatsız 45 tabanca, kalaşnikof piyade tüfeği, 24 tüfek, 7 kurusıkı tabanca, 69 şarjör ve 1228 mermi ele geçirildi. Ayrıca 8 kesici alet, 550,38 gram uyuşturucu, 333 uyuşturucu hap, 3 kök Hint keneviri, 180 bin makaron (filtreli sigara kağıdı), 13 çalıntı motosiklet ve 2 bin 894 ilaç ve tıbbi sarf malzemesi de bulundu.

Tutuklamalar ve İşlemler

Ruhsatsız silahlarla ilgili olarak gözaltına alınan 8 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Denetimler sırasında ayrıca hapis cezasıyla aranan 47 şüpheli de yakalanarak adalete teslim edildi. Kavşaklarda dilenen 67 kişiye ise işlem yapıldı.

Trafik Denetimleri ve Ceza Uygulamaları

Denetimlerde eksiklikleri tespit edilen 144 motosiklet sürücüsüne toplamda 1 milyon 557 bin 488 lira ceza uygulandı ve 53 motosiklet trafikten men edildi. Ekiplerin yabancı uyruklu kişilere yönelik sorgulamalarında aranan 10 şüpheli gözaltına alındı, 7 kişi ise Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.