Niğde'de Zincirleme Kaza Faciası: Bir Aileden 3 Kişi Öldü, 4 Kişi Yaralandı Niğde'de Zincirleme Kaza Faciası: Bir Aileden 3 Kişi Öldü, 4 Kişi Yaralandı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Kimdir?

Kırıkkale Valisi olarak atanan Mehmet Makas, kısa sürede vatandaşların merak konusu oldu. Tecrübeli bürokratın kariyeri, eğitim hayatı ve kişisel yaşamına dair detaylar, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Mehmet Makas’ın yaşamına dair bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.

Mehmet Makas’ın Eğitim Hayatı

Mehmet Makas, 1975 yılında Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Safranbolu’da tamamladıktan sonra, 1993-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde yükseköğrenimini gerçekleştirdi. Eğitim hayatında başarılı bir yol izleyen Makas, mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans yaparak akademik kariyerine devam etti.

Mehmet Makas5445

Mehmet Makas’ın Kariyer Yolculuğu

Mehmet Makas, kariyerine 2000 yılında Kastamonu’da Kaymakam Adayı olarak başladı. Ardından Afyon-Hocalar ve Sinop-Saraydüzü Kaymakam Vekillikleri görevlerinde bulundu. Bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla altı ay süreyle İngiltere’nin Londra Middlesex Üniversitesi’nde eğitim aldı. Türkiye’ye dönüşünde ise Milli Güvenlik Akademisi Kamu Diplomasisi kursunu tamamlayarak kariyerine önemli bir katkı sağladı.

Kaymakamlık kursunu başarıyla bitiren Makas, sırasıyla Sivas’ın İmranlı, Gümüşhane’nin Köse, Erzurum’un Tortum, Erzincan’ın Refahiye, İzmir’in Bayındır, Bursa’nın Gürsu ve İstanbul’un Zeytinburnu ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. Bu görevlerin yanı sıra Erzincan Valisi olarak da önemli bir sorumluluk üstlendi.

Mehmet Makas78878

Mehmet Makas Nerelerde Görev Yaptı?

Mehmet Makas, 9 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırıkkale Valisi olarak atanmış ve 17 Ağustos 2023 tarihinde yeni görevine başlamıştır. Uzun yıllara dayanan kamu yönetimi tecrübesi ve görev aldığı farklı bölgelerdeki başarılı çalışmalarıyla tanınan Makas, Kırıkkale’de de bu deneyimlerini vatandaşların hizmetine sunmaya devam etmektedir.

Mehmet Makas Evli mi Kaç Çocuğu Var?

Vali Mehmet Makas, evli ve bir çocuk babasıdır. Hem aile hayatında hem de mesleki yaşamında başarılı bir çizgi izleyen Makas, Kırıkkale’deki görevini sürdürmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız