Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için yaz okulu ve yaz okulu sınavı tarihleri belirlendi. Öğrenciler, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde alacakları dersler için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yaz Okulu ve Sınav Tarihi Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu, 1 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu süreçte öğrenciler, çeşitli dersler alarak akademik birikimlerini artırma fırsatı bulacaklar. Yaz okulu süresince sunulan dersler, güz ve bahar dönemlerinde alınmamış veya başarı sağlanmamış derslerin tekrarının yapılmasını sağlıyor.

Yaz okulu sürecinin tamamlanmasının ardından ise 17 Ağustos günü AÖF yaz okulu sınavı düzenlenecek. Sınav, yüz yüze olarak gerçekleştirilecek ve öğrenciler, derslerinden edindikleri bilgileri değerlendirme şansı bulacaklar.

Kimler Yaz Okulu Sınavına Katılabilir?

Yaz okulu ve sınavına katılım, AÖF öğrencileri için çeşitli fırsatlar sunuyor. Güçlükle ya da başka sebeplerle ders alamamış olan veya geçmiş dönemlerden kalan derslerini tamamlamak isteyen öğrenciler, yaz okulunda kayıt yaptırabilirler. Yaz okulu, Açıköğretim Sistemi'ne göre eğitim veren tüm fakültelerin öğrencileri için açıktır. Bu dönemde kayıt yenileten veya yeni kayıt yaptıran öğrenciler, eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yaz okulu sınavına girebilirler.