Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları, adaylar için heyecanla bekleniyor. İşte, sınavların detayları ve önemli tarihler...

KPSS ön lisans polislik taban puanı kaç, polis alımı ne zaman hangi tarihte? KPSS ön lisans polislik taban puanı kaç, polis alımı ne zaman hangi tarihte?

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayımlanacak?

Adaylar, AÖL 3. dönem sınav giriş belgelerini 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren öğrenci numaraları ve şifreleri ile aolweb.meb.gov.tr adresinden edinebilecekler. Giriş belgelerinde sınav oturumlarına katılacakları yer ve saat bilgileri yer alacak.

Sınav Tarihleri Nasıl Planlandı?

Oturum, 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00'da başlayacak. Bu oturumda adaylara toplamda 100 dakika süre verilecek.

Oturum ise aynı gün, yani 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00'te gerçekleşecek. Bu oturumda da her ders için 11 soru sorulacak ve yine 100 dakika süre ayrılacak.

Oturum ise 21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Bu oturumda da sınav süresi ve soru sayısı önceki oturumlarla aynı olacak.

Sınav Sonuçları ve İtiraz Süreci

AÖL 3. dönem yazılı sınav soruları ile cevap anahtarları, sınavın ardından 23 Temmuz 2024 tarihinde meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinden yayımlanacak. Adaylar, bu tarihten itibaren sınav performanslarını değerlendirebilecekler.

Sonuçların Açıklanması ve Gelecek Adımlar

Adaylar, 14 Ağustos 2024 tarihinden itibaren aolweb.meb.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Sonuçlara itiraz etmek isteyen adaylar için belirlenen süreç ve yönergeler de yine aynı adreste paylaşılacak.

Editör: Havva Andırır