Sıfır Otomobil Fiyatlarında Son Durum: Ucuz Araçlar Hangileri?

Otomobiller.....

Sıfır otomobil fiyatları gerilemeye başladı mı?

Evet, sıfır otomobil fiyatlarında gerileme başladı. 7 Temmuz'dan itibaren yüksek bedeller ödenerek alınan güvenlik paketleri standart hale gelecek ve bu özelliklere sahip olmayan araçlar satılamayacak. Bu nedenle markalar ellerindeki araçları satmak için kampanyalar düzenliyor.

Otomobil Fiyatlarında Düşüşe Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Durğan seyreden kur: Döviz kurundaki istikrar, ithal araç fiyatlarını ve dolayısıyla sıfır otomobil fiyatlarını da düşürüyor.
Satış hacminin düşmesi: Son yıllardaki yüksek fiyatlar ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle sıfır otomobil satışları düştü. Bu durum, fiyatları aşağı çeken bir etken olarak görülüyor.
Yatırım araçlarının getirilerinin artması: Bugünkü mevduat faizi koşullarında, 1 milyon lira faize bağlandığında elde edilen getiri, düşük maliyetli bir otomobilin yıllık masraflarını karşılayabiliyor. Bu durum, yatırım için otomobil yerine mevduat veya diğer finansal araçları tercih edenlerin sayısını artırıyor.

Sıfır Otomobil Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sıfır araç diye kontrol etmemezlik yapmayın: Sıfır araçlarda da hatalar olabiliyor. Bu nedenle, teslim almadan önce aracın boyasını, parçalarının vida-somun birleşim yerlerini kontrol etmeniz önemlidir.
Pazarlık yapın: Sıfır otomobil alırken mutlaka pazarlık yapmayı unutmayın. Bayiler satışlardan çok büyük karlar etmese de ilerleyen zamanda yetkili servis hizmeti vereceği için büyük kazançlar elde edeceklerdir.
Aksesuar talep edin: Araç fiyatında anlaşma yaparken mutlaka küçük de olsa aksesuar talep etmeyi unutmayın.
Yetkili serviste bakım yaptırmanın avantajlarını göz önünde bulundurun: Yetkili serviste yapılan bakımlar aracın garanti süresi içinde oluşacak olumsuzluklara yönelik teminat sağlarken, periyodik bakımda yetkili servis sizden normalden yüksek ücret talep edebilir.

2024 Mayıs Ayının En Ucuz Sıfır Otomobilleri Hangileri?

Mayıs ayının en ucuz sıfır otomobilleri şu şekilde:

Hyundai i10: 835 bin TL

Hyundai I10....

KIA Picanto: 850 bin TL

Kia Picanto...

Citroen C3: 890 bin TL

Citroen C3.....

Sıfır Otomobil Yatırım Aracı mı?

Fiyatlardaki dengelenme, arz ve talebin değişkenlik göstermesi otomobili yatırım aracı olmaktan çıkardı. Sıfır otomobili alıp garajda bekletenler satamadıkları için her geçen gün zarar etmeye devam ediyor.