Ahmet Çokyaşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı Ahmet Çokyaşar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı

İstanbul Eyüpsultan'da okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla vurarak hayatını kaybetmesine neden olan yabancı uyruklu öğrenci Y.K., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖĞRENCİ Y.K.'NİN İFADE SÜRECİ

Y.K. ifadesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin ortalarında başka bir okuldan söz konusu özel liseye geldiğini, burada çeşitli nedenlerle hakkında disiplin cezaları yazıldığını ancak kendisinin bunları imzalamak istemediğini, Aralık 2023'te sınıftayken disiplin cezalarından dolayı okula annesinin geldiğini öğrendiğini belirtti.

Maktul İbrahim Oktugan'ın odasına gittiğini, annesinin de burada olduğunu ve müdürle sözlü tartışma yaşandığını söyleyen zanlı, "Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi aradık, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim." ifadesini kullandı.

SORUŞTURMA VE TUTUKLAMA SÜRECİ

Y.K.'nin ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu gelişmelerin ardından, öğrenci Y.K.'nin tutuklanmasıyla ilgili detaylar kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor.