Mehmet Öğütçü, enerji sektöründeki uzmanlığıyla tanınan ve Global Resources Partnership'in Londra merkezli Başkanı olarak görev yapan bir profesyoneldir. Aynı zamanda The Bosphorus Energy Club'un Kurucusu ve İcra Başkanı olarak, enerji sektöründe önde gelen bakanlar ve şirket liderlerini bir araya getiren Öğütçü, geniş bir uluslararası deneyime sahiptir. İşte Mehmet Öğütçü'nün yaşamı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler

Eğitim ve Erken Kariyer

Mehmet Öğütçü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. London School of Economics'ten Uluslararası Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi almış ve ayrıca College d’Europe’da Avrupa Yönetimi alanında master yapmıştır. Çin, Rusya, Orta Asya, Ortadoğu ve Türkiye gibi bölgelerde enerji, jeopolitika ve yatırım konularında uluslararası bir otorite olarak tanınmaktadır. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca ve konuşma düzeyinde Çince bilmektedir.

Profesyonel Kariyer

Öğütçü, Genel Energy plc, Şişecam Grup ve Saudi Crown Investment Holding'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Brüksel'deki Energy Charter teşkilatının Asya-Pasifik ve Ortadoğu/Körfez bölgeleri özel elçisi olarak da hizmet vermektedir. Windsor Energy Group, European Policy Forum, The Oil Council ve Beijing Energy Club Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi olan Öğütçü, daha önce British Gas Group'un Dış İlişkiler ve Hükümetlerle İlişkiler Direktörlüğünü yürütmüştür.

İş Dünyasındaki Rolü

Kariyeri boyunca enerji sektöründe çeşitli yönetsel ve danışmanlık rolleri üstlenmiş olan Öğütçü, uluslararası kuruluşlarda ve şirketlerde önemli görevlerde bulunmuştur. Yaşar Holding'de Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi ve Invensys Plc'nin Danışma Kurulu Başkanı olarak görev almıştır.

Medya ve Akademik Katkılar

Öğütçü, BBC, France-24, CNBC ve Bloomberg gibi uluslararası yayın kuruluşlarına katkıda bulunmakta ve enerji jeopolitiği, rekabet gücü, su-gıda-enerji denklemi ve kalkınma için yatırım gibi konularda dersler vermektedir.

Editör: Zeliha YAKUT