ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), KPSS 2024/1 tercih kılavuzunu yayımlayarak kamuya yapılacak olan memur alımları için başvuru sürecini başlattı. Bu kılavuz ile birlikte lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak atanmak üzere tercihlerini yapabilecekler.

Başvuru Süreci ve Detaylar

KPSS 2024/1 tercih kılavuzu, adaylara başvuru için gerekli olan tüm detayları içermektedir. Tercihler, 11 Temmuz 2024 tarihinde başladı ve 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59'a kadar devam edecek. Adaylar tercih işlemlerini, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan AİS üzerinden bireysel olarak gerçekleştireceklerdir. Tercihlerin zamanında ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için adayların kılavuzu dikkatle incelemesi önem taşımaktadır.

Kadro ve Pozisyon Çeşitliliği

Kılavuzda yer alan bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çeşitli kadro ve pozisyonlara yapılacak olan atamalar, adayların KPSS puanlarına ve mezun oldukları bölümlere göre gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, başvuru yapacak adayların, mezun oldukları alana uygun kadroları tercih edebilmeleri mümkün olacak.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 5 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 5 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 5 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 5 Eylül 2024

Ödeme ve Banka Bilgileri

Tercih işlemleri için adaylar, belirlenen tercih ücretini ÖSYM'nin anlaşmalı bankaları aracılığıyla ödeyebilecekler. Ödeme ve banka detayları ile ilgili bilgiler, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanmış durumda olup, adayların bu bilgilere erişimi kolaylıkla sağlanabilecek.

KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu'na Erişim

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu'na adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle erişebilirler. Adayların tercih işlemlerini bu kılavuza uygun şekilde yapmaları gerekmekte ve süreçle ilgili detayları eksiksiz olarak değerlendirmeleri önem arz etmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız