Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) sağlık skandalı, Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi'nde meydana gelen trajik bir olayla gündeme geldi. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören 20 günlük Mihrimah Toymuradov isimli bebek yaşamını yitirirken, 6 bebeğin sağlık durumu kritik olarak bildirildi. Ailelerin hastane önünde toplanarak gösteri yapmaları, durumu daha da dramatik hale getirdi. Aileler, bebeklerine sıvı besin yerine tıbbi alkol verildiğini öne sürdü.

Soruşturma Süreci Nasıl İlerliyor?

KKTC Sağlık Bakanlığı, olayın ciddiyetini göz önünde bulundurarak inceleme başlattı. Polis, hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan 4 sağlık çalışanını gözaltına aldı. Bu gelişme, sağlık sistemine olan güveni sarsarken, konuyla ilgili derinlemesine bir soruşturma yapılacağı duyuruldu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, olayla ilgili büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağını belirtti.

MSB’den Son Dakika Açıklaması: Irak’ın Kuzeyinde 23 PKK’lı Terörist Etkisiz Hâle Getirildi MSB’den Son Dakika Açıklaması: Irak’ın Kuzeyinde 23 PKK’lı Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Yetkililerin Açıklamaları Neler?

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını ve eğer bir ihmal söz konusuysa sorumluların cezalandırılacağını açıkladı. Dinçyürek, sürecin yargıya intikal ettiğini ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini vurguladı. Bu süreç, KKTC'deki sağlık sistemi ve bebeklerin güvenliği açısından kritik bir öneme sahip.

Editör: Havva Andırır