MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler? MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçları, ÖSYM tarafından bugün itibarıyla adayların erişimine açıldı. ÖSYM Başkanı Ersoy, sonuçların "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle görüntülenebileceğini duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarına nasıl ulaşabileceklerini öğrenebilirler.

Başkan Ersoy'dan Tebrik ve Uyarılar

ÖSYM Başkanı Ersoy, YKS'nin tamamlanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyişin bugün sona erdiğini belirtti. Dereceye giren adayları tebrik ederken, başarının arkasında emeği geçen ailelere ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti. Adaylardan, sonuçlarını öğrendikten sonra siteye yoğun talep oluşturmamalarını rica etti.

Hangi Adaylar Dereceye Girdi?

ÖSYM Başkanı Ersoy, TYT, AYT ve YDT kategorilerinde birincilik elde eden adayların isimlerini ve liselerini açıkladı. Bu adaylar, sınavda gösterdikleri üstün performansla dikkat çektiler ve başarılarıyla gurur yaşattılar.

ÖSYM'den Açıklama: Erişim Başladı

ÖSYM'den yapılan resmi açıklamada, YKS 2024 sınav sonuçlarının değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Adaylar, sonuçlara 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişebilecekler.

0000

YÖK Başkanı'ndan Tercih Dönemi Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar da sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, milyonlarca adayın ve ailenin sonuçları heyecanla beklediğini belirtti. Adayların şimdi tercih dönemine odaklanacağını ve yeni bir heyecanın başladığını vurguladı.

Editör: Havva Andırır