AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte teklifin detayları ve getirdiği yenilikler:

Vergi Adaleti ve Güvenliği

Güler'in açıklamalarına göre, teklifin ana hedefleri arasında vergi adaletinin güçlendirilmesi ve vergi güvenliğinin sağlanması yer alıyor. Bu kapsamda, doğrudan vergilerin payının artırılması, kayıt dışılıkla mücadele edilmesi ve cezaların caydırıcılığının artırılması amaçlanıyor.

AK Parti'ye Katılan 13 Belediye Başkanı Hangi İllerde Görev Yapıyor? Bu Başkanlar Hangi Partilerden Geldi? AK Parti'ye Katılan 13 Belediye Başkanı Hangi İllerde Görev Yapıyor? Bu Başkanlar Hangi Partilerden Geldi?

Yeni Vergi Düzenlemeleri

Teklif ile birlikte Türkiye'de faaliyet gösteren serbest meslek ve ticari kazanç sahiplerinin elde ettikleri hasılatın tespit edilmesi sağlanacak. Ayrıca, yüzde 20'nin üzerinde uyumsuzluk tespit edilen durumlarda izaha davet edilme süreci de teklif kapsamında yer alıyor.

Emekli Maaşı Düzenlemesi

En düşük emekli maaşına ilişkin önemli bir düzenleme de teklifte yer alıyor. Emeklilere yapılacak asgari ödeme tutarı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilecek. Bu düzenlemeyle 2024 yılı itibarıyla etkilenecek emekli sayısının 3 milyon 703 bin kişi olduğu ve bütçeye maliyetinin 33 milyar 200 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Yurt Dışı Çıkış Harcı

Güler, aynı zamanda yurt dışı çıkış harcının da artırılacağını duyurdu. Yeni düzenlemeye göre yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlenmiş olup, bu tutar yeniden değerleme oranı ile güncellenecek.

Editör: Havva Andırır