Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. Adaylar, heyecanla bekledikleri YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve nasıl öğrenebileceklerini merak ediyorlar.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, YKS 2024 sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde Çarşamba günü adayların erişimine açılacak.

MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler? MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler?

YKS Sonuçları Erken Açıklanır Mı?

ÖSYM tarafından şu an için YKS sonuçlarının erken açıklanacağına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Herhangi bir güncelleme veya değişiklik olduğunda ise bu bilgi anında duyurulacaktır.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

Adaylar, YKS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. ÖSYM tarafından yapılan duyurular adaylara tebliğ hükmündedir, bu nedenle adayların sonuçları internet üzerinden kontrol etmeleri önemlidir.

YKS Sonuçları Hangi Bilgileri İçerecek?

YKS sonuçları adayların testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayıları, TYT puanı ve başarı sırası, AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), yerleştirme puanları ve başarı sıraları gibi detayları içerecektir.

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

YKS sonuçlarına göre yapılacak olan yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemlerinde adayların dikkate alması gereken kontenjan ve koşullar, "2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nda yer alacaktır. Adaylar bu kılavuza Temmuz ayı içinde ÖSYM'nin internet sitesinden erişebileceklerdir.

Editör: Havva Andırır