Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS-2024/1 kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme için tercih sürecini başlattı. Adaylar, bu süreçte nasıl tercih yapacaklarını, son başvuru tarihini ve tercih şartlarını merakla araştırıyorlar.

KPSS-2024/1 Tercih İşlemleri Nasıl Yapılır?

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adaylar, "ADAY İŞLEMLERİ" alanına girerek T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklar. Burada ilgili alana erişen adaylar, tercih edecekleri kadro ve pozisyonları belirleyip başvurularını yapabilecekler.

KPSS Tercih Şartları Nelerdir?

Başvuru yapacak adayların belirli genel şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi temel şartlar arasında yer alırken, ilan edilen kadro veya pozisyonlara göre özel şartlar da bulunmaktadır. Bu özel şartlar, adayların başvuracakları kurumun belirlediği niteliklere göre farklılık gösterebilir.

KPSS Tercih Ücreti Ne Kadar ve Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

KPSS-2024/1 tercih ücreti 80 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar, tercih işlemlerini 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında tamamlayabileceklerdir. Son başvuru tarihi olan 18 Temmuz 2024 günü saat 23:59'a kadar tercihlerini internet üzerinden göndermeleri gerekmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Yerleştirme Sonuçları ve Atama Süreci

Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden adayların T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenilebilecektir. Adaylar, yerleştirildikleri kadro veya pozisyonlara atanmak üzere doğrudan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracaklardır. Atama sürecinde gerekli belgelerin ve evrakların tam zamanında teslim edilmesi önem arz etmektedir.

Editör: Havva Andırır