Türkiye siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan eski bakan ve bürokrat Yaşar Yakış, 85 yaşında hayatını kaybetti. Yakış, son dönemde tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Yaşar Yakış Hayatını Kaybetti

1938 yılında Düzce'de doğan Yaşar Yakış, Türkiye'nin dış ilişkilerinde önemli görevler üstlenmiş bir diplomat olarak tanınıyor. Kariyerine Anvers Başkonsolosluğu'nda başlayan Yakış, Lagos, Roma ve Şam Büyükelçilikleri ile NATO'daki Türkiye Daimi Temsilciliği gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komite Başkanlığı sekreterya hizmetini koordine etti.

Siyasi Kariyeri ve AK Parti İle İlişkisi

Yaşar Yakış, 2001 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olduktan sonra siyasete atılarak AK Parti'nin kurucu üyelerinden biri oldu. Düzce'den milletvekili seçilen Yakış, 2002 yılında AK Parti hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Ancak daha sonra görevini Abdullah Gül'e devretti.

Amasya Valiliğine atanan Önder Bakan kimdir? Vali Önder Bakan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Amasya Valiliğine atanan Önder Bakan kimdir? Vali Önder Bakan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

Son Yılları ve İhraç Edilmesi

Milletvekilliği sürecinin ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdüren Yaşar Yakış, 2016 yılında AK Parti'den ihraç edildi. Parti, Yakış'ın devlet içindeki illegal yapıya destek verdiği gerekçesiyle ihraç edildiğini açıkladı.

Editör: Havva Andırır