1976 yılında İstanbul'da doğan Can Atalay, bankacı bir anne ve muhasebeci bir babanın tek çocuğudur. Eğitim hayatına Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başlamış ve burada yükseköğrenimini tamamlamıştır.

Eski Çorum Valisi Zülkif Dağlı kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Eski Çorum Valisi Zülkif Dağlı kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Avukatlık ve Gezi Parkı Davası

Can Atalay, özellikle Taksim Dayanışması’nın avukatlığını üstlenmesiyle tanınmaktadır. Gezi Parkı olaylarıyla ilişkilendirilen davalarda sanık olarak yer almış ve gözaltına alınmıştır. İki ayrı davadan beraat etmesine rağmen, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı davada, 25 Nisan 2022 tarihinde Silivri'de görülen duruşmada 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu ceza, Yargıtay tarafından 28 Eylül 2023 tarihinde onanmıştır.

Siyasi Kariyer ve Milletvekilliği

2023 Türkiye genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) adına Hatay milletvekili olarak seçilen Can Atalay’ın milletvekilliliği, Yargıtay tarafından onaylanan cezası nedeniyle Meclis'te okunan karar doğrultusunda sona erdirilmiştir.

Editör: Havva Andırır