A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kritik bir eşikte. İlk maçında Gürcistan’ı 3-1 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapan Türkiye, ikinci maçında Portekiz’e 3-0 yenildi. Bu sonuçla gruptan çıkma umudunu son maça bırakan Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile yapacağı mücadeleye odaklandı.

Monaco - Le Havre maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Monaco - Le Havre maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Monaco - Le Havre maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Monaco - Le Havre maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Millilerrrrr

Eğer Türkiye, Çekya’ya yenilirse, turnuvaya veda edebilir. F Grubu'nda yer alan Türkiye, 3 puanla 2. sırada bulunuyor. Ancak Çekya’ya yenilmesi halinde grup sıralamasındaki yeri tehlikeye girebilir. Bu durumda, gruptan çıkmak için en iyi üçüncü olma şansına bel bağlamak zorunda kalacak. 6 grupta en iyi puanla üçüncü olan takımlar da bir üst tura çıkıyor. Dolayısıyla Türkiye, en iyi üçüncüler arasında yer alabilmek için diğer gruplardaki sonuçlara bağlı olarak umudunu koruyabilir.

A Milli Futbol Takimi 6 Kez Avru

Türkiye Çekya ile Berabere Kalırsa Tur Atlar mı?

Türkiye'nin, Çek Cumhuriyeti ile berabere kalması gruptan çıkması için yeterli olacak. 4 puana ulaşacak olan Türkiye, grup ikinciliğini garantileyerek bir üst tura çıkacak. Bu durumda, F Grubu’nda ikinci sırada yer alarak doğrudan gruptan çıkma hakkını elde edecek.

Beraberlik, Türkiye’nin 2. sıradaki yerini koruyacak ve gruplardan çıkmasını sağlayacak. Portekiz’in grup liderliğini garantilediği bu grupta, Türkiye’nin alacağı 1 puan bile bir üst tura yükselmesi için yeterli olacak.

A Milli Takım 1

Türkiye Çekya’yı Yenerse Ne Olur?

Çek Cumhuriyeti karşısında galibiyet, Türkiye’nin gruptan çıkmasını kesinleştirecek. Böylece A Milli Takım, gruptan çıkarak bir üst tura yükselmeyi garantileyecek ve turnuvadaki iddiasını sürdürecek. Türkiye, Çekya’yı yenerek puanını 6’ya çıkaracak ve grubunu ikinci sırada tamamlayacak.

Milli Takım Samet 2

Portekiz’in Gürcistan karşısında galip gelmesi veya berabere kalması durumunda, Türkiye’nin en iyi üçüncüler arasında yer alma şansı da artacak. Ancak, Türkiye için en kesin senaryo, Çekya karşısında galibiyet alarak grup ikincisi olarak doğrudan bir üst tura çıkmak olacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız