Torba Yasa Meclis'ten Geçti mi? 3600 Ek Gösterge ve Bağ-Kur 7200 Prim Günü Düzenlemesi

Torba Yasa'nın son durumu hakkında vatandaşlar merakla bekliyor. Meclis'te 86 maddelik torba kanun teklifinin 55 maddesi onaylanarak yürürlüğe girdi. Kalan 31 madde için çalışmalar sürüyor.

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba Yasa'nın kalan maddeleri için görüşmeler devam ediyor. Bakan Vedat Işıkhan, ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmaların başlatıldığını açıkladı. İsteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurulacak ve sendikalarla yapılan fikir alışverişi sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile düzenleme hayata geçirilecek.

3600 Ek Gösterge Çıkacak mı?

3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili olarak Bakan Işıkhan, 15 Ocak 2023'te yürürlüğe giren düzenleme ile 5,3 milyon kamu personeli ve hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlendiğini belirtti. Birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesi en kısa sürede hayata geçirilecek.

Bağ-Kur 7200 Prim Gün Sayısına Düşecek mi?

Bağ-Kur'luların prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Bakan Işıkhan, prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi konusunda adımlar atıldığını belirtti. Bu düzenleme ile Bağ-Kur statüsündeki ev kadınları daha erken emekliliğe hak kazanabilecek.

Denetimli Serbestlik Kalkıyor mu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklamalar! Denetimli Serbestlik Kalkıyor mu? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklamalar!

Torba Yasa İçeriği Son Durum 2024: Gözler TBMM’de...

Torba Yasa'nın kalan maddelerinin yasalaşacağı tarih henüz netleşmedi. Son olarak İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. Yasalaşma süreci yakından takip ediliyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız