Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda oynuyor? İşte Detaylar..

Tuğba Şenoğlu İvegin Kimdir?

Tuğba Şenoğlu İvegin, Türk kadın voleybolunun yetenekli isimlerinden biridir. 11 Mayıs 1996 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen İvegin, voleybol kariyerine henüz 10 yaşındayken Tarsus’ta başlamıştır. Genç yaşta gösterdiği üstün performans, onu Türkiye voleybolunun dikkat çeken yeteneklerinden biri yapmıştır.

Voleybol Kariyerine Nasıl Başladı?

Tuğba Şenoğlu İvegin, 2013 yılında VakıfBank altyapısına transfer olmuştur. Bu süreçte, Genç Türkiye Şampiyonası'nda kazanan takımın kadrosunda yer alarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Ardından 2014-2015 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olmuş ve sonraki sezonu Beşiktaş'ta kiralık olarak geçirmiştir.

Uluslararası Başarılar ve Takım Değişiklikleri

2017 yılında, 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda Türk milli takımında yer alan İvegin, turnuvanın rüya takımına "En iyi smaçör" olarak seçilmiştir. Bu başarısının ardından VakıfBank A takımına geri dönmüş ve 2017-2018 sezonundan itibaren burada oynamıştır.

VakıfBank’taki iki sezonunun ardından Yeşilyurt’a kiralık olarak transfer olmuş, 2019 Avrupa Üniversiteler Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Aydın Üniversitesi takımıyla turnuvayı ikinci olarak tamamlamıştır.

2020-2021 sezonunda tekrar VakıfBank'a dönen İvegin, 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü olan Türk milli takımında görev almıştır. Ayrıca, 2020 Yaz Olimpiyatları'nda elemeleri birinci, turnuvayı ise beşinci sırada tamamlamıştır. 2021-2022 sezonunda VakıfBank ile bir sezonda elde edilebilecek tüm kupaları kazanarak, sezonu 5 şampiyonlukla tamamlamıştır.

Kastamonuspor - Batman Petrol  maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? Kastamonuspor - Batman Petrol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Japonya ve Türkiye’deki Yeni Adresleri

2022-2023 sezonunda Japonya Voleybol Ligi ekiplerinden Kurobe AquaFairies takımına transfer olmuş, Japonya'da bir sezon geçirdikten sonra 2023-2024 sezonunda Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru takımına transfer olmuştur. Şu anda Kuzeyboru'da voleybol kariyerini sürdürmektedir.

Editör: Havva Andırır