2024'te Askeri Rütbelere Göre Maaşlar Nasıl Belirleniyor? Hangi Rütbeli asker  ne kadar maaş alıyor? 2024'te Askeri Rütbelere Göre Maaşlar Nasıl Belirleniyor? Hangi Rütbeli asker ne kadar maaş alıyor?

Erol Ercan, 4 Kasım 1994 tarihinde Mardin-Savur karayolunda terörist saldırısı sonucu şehit düşen bir öğretmendir. Mardin’in Savur ilçesinde PKK mensuplarının düzenlediği yol kontrolü sırasında araçları durdurulan Ercan, dönemin Başkavak Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Zeki Ödük ve diğer öğretmenlerle birlikte teröristler tarafından yaylım ateşine tutulmuştur. Ercan, Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olup, ilk görev yeri olan Başkavak Köyü İlköğretim Okulu'na atanmış ve burada görev yaparken şehit edilmiştir. Şehit öğretmenin adı, yıllar sonra okulun kütüphanesine verilmiştir.

Ayşe Ercan’ın Ölümü Nedir?

Şehit öğretmen Erol Ercan’ın annesi Ayşe Ercan, 79 yaşında hayatını kaybetmiştir. 7 Ağustos 2024 tarihinde Ulus'ta vefat eden Ayşe Ercan, uzun yıllardır oğlu Erol Ercan’ın şehit olduğu olayın ardından yaşadığı acıyı taşıdı. Cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Döngeller Köyü Mezarlığı’na defnedilmiştir. Şehit annesi Ayşe Ercan, ölümünden önce halk tarafından dualarla uğurlanmış ve toplumda derin bir üzüntü yaratmıştır.

Editör: Havva Andırır