KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yürütülen yurt kayıt işlemleri 7 Eylül’de sona erdi. Öğrenciler, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK yurtlarında kalmak üzere başvurularını tamamladı. KYK yurtları, yeni eğitim dönemine 16 Eylül 2024 tarihinde açılacak. Ancak, üniversite akademik takvimine göre bazı dersler daha önce başlamış olabilir. Bu nedenle, derslerin erken başladığı üniversitelerdeki öğrenciler, 13 Eylül 2024 itibarıyla yurtlarda barınma talebinde bulunabileceklerdir. Ayrıca, yaz aylarında hizmet veren nöbetçi yurtlar, 16 Eylül’e kadar gençlerin konaklama ihtiyacını karşılamaya devam edecek.

KYK Yurtları Giriş-Çıkış Saatleri Nedir?

KYK yurtlarında güvenlik ve düzeni sağlamak amacıyla belirlenen giriş ve çıkış saatleri, öğrencilerin akademik ve sosyal yaşamını destekleyecek şekilde düzenlenmiştir. 2024-2025 eğitim yılında KYK yurtlarında giriş-çıkış saatleri genellikle 06:00 ile 23:00 arasındadır. Bu saatler, öğrencilerin derslere zamanında yetişebilmesi, yeterince dinlenebilmesi ve güvenliklerinin sağlanması için belirlenmiştir. Belirlenen saatlere uyulmaması durumunda öğrenciler, uyarı cezası ile karşılaşabilirler.

Editör: Havva Andırır