2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık H.G. SEGBİS aracılığıyla cezaevinden katıldı. Sanık avukatı da mahkemede hazır bulundu. İşte detaylar:

MÜTALA VE SUÇLAMALAR

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın FETÖ'ye ait evlerde kaldığını, lise öğrenciliği döneminde örgüte ait dershaneye gittiğini, örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatının belirlendiğini ve kod isim kullanarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Savcı ayrıca, sanığın "mahrem imam"ların talimatıyla hareket ettiğini, örgüt evine çağırdığı öğrencileri üniversite kazandıktan sonra da izlediğini ve örgütsel sohbet düzenlediğini, ByLock yazışmasında adının geçtiğini ve ByLock kullanıcısı olduğunu, örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığını ve "ev ablası" sıfatıyla örgütsel faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

Ordu ve Amasya'da FETÖ operasyonu: 19 Kişi Göz Altına Alındı Ordu ve Amasya'da FETÖ operasyonu: 19 Kişi Göz Altına Alındı

SAVUNMA VE KARAR

Savunması alınan sanık H.G, FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise sanığı, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu kararla birlikte sanığın cezaevine gönderilmesine hükmedildi.