Sandık Kokusu dizisinde Hasan karakterini canlandıran Uğur Yücel'in hayatı ve kariyeri, 1957 yılında İstanbul'da doğmasıyla başladı. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Yücel, oyunculuk kariyerine 1977 yılında tek kişilik bir gösteriyle adım attı. Kariyerine başladıktan sonra Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholü gibi önemli tiyatro topluluklarında sahne aldı.

Simge Tertemiz, Boxer Anketinde Türkiye'nin En Seksi Kadını Oldu! Simge Tertemiz, Boxer Anketinde Türkiye'nin En Seksi Kadını Oldu!

Uğur Yücel, tiyatro alanındaki başarısını televizyon ve sinema projeleriyle de sürdürdü. Birçok dizi ve filmde rol alan Yücel, başarılı performansıyla geniş kitleler tarafından takdir edildi. 1992 yapımı "İki Kadın" filmi ile Türk Sineması'na damgasını vuran sanatçı, aynı zamanda "Bir Demet Tiyatro" adlı skeç programıyla da televizyonlarda izleyiciyle buluştu.

Özel hayatında da dikkat çeken bir isim olan Uğur Yücel, 41 yıl önce oyuncu Nergis Öztürk ile hayatını birleştirdi. Bu evlilikten iki çocukları oldu. Nergis Öztürk de Uğur Yücel gibi oyunculuk kariyerine devam etmektedir. Uğur Yücel'in evliliği ve ailesi, hayranları için merak konusu olmuş ve bu bilgilerin ortaya çıkmasıyla şaşkınlık yaratmıştır.