Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nde yaşanan dramatik bir olay sonrasında, küçük bir kız çocuğu ölümün eşiğinden kurtarıldı.

Aw230341 01 1718792858 94 X750

9 yaşındaki Ayşe Sıla G., göle bindiği şişme oyuncak atın rüzgar ve dalgaların etkisiyle ortasına sürüklenmeye başlamasıyla mahsur kaldı.

C Hklv 1718786107 6118

Bu anlarda çevrede bulunan vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi ve sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

Narin Güran'ın cenazesi neden aileye verilmedi? Narin Güran'ın cenazesini kim teslim aldı? Narin Güran'ın cenazesi neden aileye verilmedi? Narin Güran'ın cenazesini kim teslim aldı?

Salda Golu Nde Suruklenen Kucuk (1)

AFAD ve cankurtaran ekipleri gölde kaybolan kızı ararken, karavanıyla tatilde olan Gökhan Aslan, yanında bulunan kanosunu alarak kızı kurtarmak için harekete geçti.

Can Guvenligi Icin Risk Var Diye

Yaklaşık 2 bin metrelik bir mesafeyi kürek çekerek kat eden Aslan, boğulmak üzere olan küçük kıza ulaşarak onu kurtardı. Bu olay sırasında sahildeki diğer vatandaşlar büyük bir sevinçle alkışlayarak olayın olumlu sonuçlanmasına şahitlik etti.

I E V Zga Q U J0Yln V Ghqvii7W

Bu tür olaylar, doğa sporları veya deniz aktiviteleri gibi etkinlikler sırasında dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Y51Bc7 Cp V U Co D I6Mm61N Lw

Gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve deneyimli kişilerin gözetimi altında benzer aktivitelerin gerçekleştirilmesi, benzer acı olayların önüne geçmede önemli bir rol oynayabilir.

Salda Golunde Bogulan Ilaydanin

Editör: Ali Çakar