Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda da devlet okullarında kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan kitapların kullanılmasını zorunlu hale getiriyor. Bu karar, özel okulların 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren ders kitapları açısından denetime tabi tutulacağı yeni bir yönetmelikle alındı.

Özel okul ve kurumlar için yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ders kitaplarının okutulması esas alınıyor. Bu düzenleme ile özel okulların da MEB kitaplarını kullanması zorunlu hale getiriliyor. Bu adımın amacı, özel okullarda da standart bir eğitim ve öğretim materyali sağlamak ve öğrencilerin uygun olmayan kaynaklardan öğrenim yapmasının önüne geçmek olarak belirtiliyor.

Öğrencilerin eğitiminde kullanılan ders kitaplarının Bakanlıkça onaylanmış olması, ortak sınavlar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı gibi merkezi sınavlara katılacak öğrenciler için de önem arz ediyor. Bu sınavlarda kullanılan sorular da Bakanlıkça onaylanmış kitaplara göre hazırlanacak.

Kurban Bayramı ikramiye tarihi 2024 ne zaman, ikramiye hesaplara hangi tarihte yatacak? Kurban Bayramı ikramiye tarihi 2024 ne zaman, ikramiye hesaplara hangi tarihte yatacak?

Yeni düzenleme ile birlikte özel okulların yöneticileri, derslerde MEB onaylı kitapların kullanılmasını sağlamakla sorumlu tutuluyor. Öğrencilere yönelik kazanım çalışmalarının odak noktasına, yardımcı kitaplar ve ek kaynaklar yerine ders kitapları alınıyor.

Öğrencilere MEB tarafından dağıtılan ders kitaplarının ücretsiz olarak ulaştırılması için çalışmalar hızlandırılırken, özel okulların denetlenmesi de artırılıyor. Denetimlerde, derslerde kullanılan kitapların Bakanlıkça onaylanmış olup olmadığı kontrol edilecek ve kademeli cezai müeyyideler uygulanacak.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, özel okullarda eğitim alan öğrencilerin de devlet okullarındaki gibi standart bir eğitim materyaliyle eğitim almaları hedefleniyor.