2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri devam ediyor. Üniversite adayları, tercih işlemlerinin son günü ve sonuç açıklama tarihleri hakkında bilgi arayışında. İşte YKS tercih süreci ve sonuçlarla ilgili detaylar.

YKS Tercih Son Günü Ne Zaman?

YKS tercihlerinin son günü 2 Ağustos 2024 olarak belirlenmiştir. Tercih işlemleri bu tarihte saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bu süre zarfında tamamlamak zorundadır.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz duyurulmamıştır. Sonuçlar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulama aracılığıyla adaylara bildirilecektir. Sonuç belgeleri basılmayacak ve adreslere gönderilmeyecektir. İnternet üzerindeki duyurular, sonuç bilgileri açısından resmi tebligat olarak kabul edilecektir.

Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

Yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adayların kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak belirtilen tarihlerde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekmektedir. Süre içinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar, kayıt haklarını kaybedecektir.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

Geçici Kayıt ve Mezuniyet Belgesi

Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ve bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların geçici kayıtları, belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Mezuniyet belgelerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar ibraz etmeyen adayların geçici kayıtları silinecektir. Açık Öğretim Liseleri öğrencileri için bu süre 31 Ocak 2025’tir. Belirtilen tarihlere kadar mezuniyet belgelerini sunmayan adayların kayıtları da iptal edilecektir.

Editör: Havva Andırır